Jadłospis
Jadłospis
09.11.2020-13.11.2020
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
09.11.2020 (poniedziałek) |
Płatki kukurydziane na mleku chleb mieszany z masłem twarożek z warzywami herbata owocowa
(1-7) |
Zupa pomidorowa z makaronem kotlet pożarski ziemniaki sur . wiosenna z jogurtem kompot/woda (1-7-3-9) |
Budyń banan
(7) |
10.11.2020 (wtorek) |
Bułka graham z masłem filet z indyka ogórek pomidor
kakao (1-7) |
Zupa z fasoli szparagowej kluski śląskie tarta marchew kompot/woda (1-7-3-9)
|
Serek truskawkowy
(1-7) |
12.11.2020 (czwartek) |
Kasza jaglana na mleku chleb razowy z masłem dżemem herbata owocowa II musiak owocowy
(1-7-) |
Zupa ziemniaczana gulasz z kaszą bulgur ogórek kw kompot /woda
(1-7-3-9) |
Koktajl mleczno bananowy
(1-7)
|
13.11.2020 (piątek) |
Chleb mieszany z masłem pasta z jaj pomidor koktajlowy rzepa biała kakao (1-3-7)
|
Zupa neapolitańska ryba ziemniaki sur. z kapusty kw. marchwi i jabłka kompot /woda
(1-7-4-3-9) |
Jogurt owocowo z ziarnami zbóż
(1-7) |
Legenda: produkty podkreślone zawierające powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem ll , Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dn.25.10.20(1169120
W naszej kuchni posiłki przygotowywane są z zastosowaniem zasad zdrowego żywienia. Nie używamy produktów wysoko przetworzonych zawierających sztuczne barwniki i konserwanty. Jesteśmy otwarci na potrzeby dzieci.
W naszej przedszkolnej kuchni przygotowujemy domowe posiłki. Panie kucharki same robią domowe pierogi, naleśniki, wykonują świeże surówki z warzyw i sałatki owocowe oraz koktajle. Przygotowywane są one w całości w przedszkolu, w kuchni w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzanymi przez Rejonową Stację Sanitarną.
Każdego dnia dzieci jedzą w przedszkolu trzy smaczne posiłki : sniadanie, obiad i podwieczorek. stanowią one 3/4 dziennego zapotrzebowania dziecka w wieku przedszkolnym na białko, węglowodany, tłuszcze i witaminy.
Tygodniowy jadłospis jest zawsze dostępny do wglądu Rodziców na tablicy ogłoszeń.
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji jadłospisu.